Ondernemend Lansingerland Oostland

  

Nieuws Uitgelicht  |  Lansingerland  | Oostland

Laatste Nieuws Gemeente Lansingerland

Laatste Nieuws Heraut online

Toon item 31 - 40 van 165.

Succesvolle informatieavond Veilig Wonen in Lansingerland

De raadzaal van het gemeentehuis was woensdagavond 28 januari goed gevuld. Inwoners kregen tal van nuttige tips gekregen om woninginbraken te voorkomen, alert te zijn op babbeltrucs, overval en diefstal te verminderen. 

Burgemeester Coos Rijsdijk opende de avond. Hij verzocht iedereen een steentje bij te dragen aan het veiliger maken van onze gemeente. Wees alert op verdachte situaties, ziet u iets wat u niet vertrouwt bel dan 112. Vroeger was het: 112 daar red je levens mee maar volgens burgemeester Rijsdijk kunnen we nu gerust zeggen bel 112 daar vang je boeven mee!

 
Lees meer

Yangling (China) bezoekt glastuinbouwsector Lansingerland

Zondag 18 januari heeft een belangrijke Chinese delegatie de gemeente Lansingerland bezocht. Doel van het bezoek was het aangaan van een Economische Stedenband tussen Yangling en Lansingerland. Burgemeester Coos Rijsdijk en wethouders Albert Abee (Economische Zaken) en Jeroen Heuvelink (Ruimtelijke Ordening) ontvingen de delegatie.

Na het ontvangst van de delegatie ondertekenden burgemeester Coos Rijsdijk en de burgemeester van Yangling het officiële document ter bevestiging van de Economische Stedenband. 

 
Lees meer

A13/A16 heeft grote impact op Lage Bergse Bos

Lansingerland – Het Lage Bergse Bos werd ruim 40 jaar geleden aangelegd en heeft een oppervlakte van 216 hectare. Maar door de aanleg van de A13/A16 zal er ‘behoorlijk wat ruimte verloren gaan’, zo zei Roel Trijbels van Groenservice Zuid-Holland tijdens de presentatie herinrichting Lage Bergse Bos naar aanleiding van inpassing A13/A16, vorige week dinsdagavond in het gemeentehuis van Lansingerland.

Marloes Nuijten

 
Lees meer

PCOB afdeling Bleiswijk viert 25-jarig jubileum

Bleiswijk – Eind 1989 was de tijd rijp om in Bleiswijk een afdeling op te richten van de PCOB; de Protestants Christelijke Ouderen Bond. Een afdeling van de landelijke bond die in de loop van de jaren een hele actieve bleek te zijn. Op 21 februari wordt het jubileumfeest gevierd, maar daar sluiten de leden van zowel Berkel en Rodenrijs als Bergschenhoek zich ook bij aan, want met ingang van 1 januari 2012 ging men samen verder als afdeling Lansingerland met één bestuur. De kernen behielden wel elk hun eigen identiteit en tevens werken ze elk met een commissie die de activiteiten organiseert.

Trees Borkus-Henskens

 
Lees meer

Nieuwjaarstoespraak nieuwe stijl zegt veel zonder het expliciet te benoemen

‘Het is maar hoe je het bekijkt, maar 2014 was geen gewoon jaar’
Lansingerland – Namens het gemeentebestuur heette waarnemend burgemeester Coos Rijsdijk alle aanwezigen welkom op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Lansingerland. Na hen een gezond en gelukkig 2015 toegewenst te hebben opperde hij: “Wellicht bent u hier met bepaalde verwachtingen. Het behoort tot de goede gewoonten dat de burgemeester enige woorden spreekt. Waar zou hij het dit jaar over hebben? Kan hij nog iets toevoegen aan de overdaad aan beschouwingen die de afgelopen dagen al over ons zijn neergedaald? Zou hij ons Lansingerlanders met enige welgekozen woorden een hart onder de riem steken? Wijst hij nieuwe wegen in deze door velen als verwarrend, bizar en merkwaardig ervaren tijd, waarin tal van zekerheden op losse schroeven lijken te staan?”

 
Lees meer

Fietsbrug vormt snelle verbinding tussen Zuidersingel en Bedrijvenpark Oudeland

Berkel en Rodenrijs – Met het doorknippen van een lint verrichtte wethouder Albert Abee – in aanwezigheid van tal van omwonenden en gebruikers van het bedrijvenpark, maar ook van de bedenkers en de makers van het fraais – maandagochtend 24 november de fietsverbinding tussen de Zuidersingel en Bedrijvenpark Oudeland in Berkel en Rodenrijs.

 

 
Lees meer

Bewoonster Kruisweg: “Overeenkomst Prisma en Bewoners Vereniging Kruisweg had nooit ondertekend mogen worden”

Lansingerland – Op 16 september is een overeenkomst gesloten tussen het bestuur van de Bewoners Vereniging Kruisweg (BVK) en Prisma. Maar volgens bewoonster Cheryta Buys had de overeenkomst nooit ondertekend mogen worden. “De BVK had de overeenkomst nooit moeten tekenen. De BVK doet het niet goed, maar de gemeente al helemaal niet. De gemeente maakt misbruik van een onder druk gezette groep.”

Marloes Nuijten

 
Lees meer

'Grootste compliment. Het applaus van nabestaanden'
Het eerbetoon aan de slachtoffers van MH17
 
'Hartverscheurend mooi, ontroerend, indrukwekkend, respectvol, plechtig, samen, diepe buiging, waardig en verenigd in verdriet,'  Vandaag staan de militairen, marechaussees en mariniers voor de derde keer klaar om de zeer emotionele, maar toch ook heel dankbare taak uit te voeren. 'Het applaus van de nabestaanden is het grootste compliment...
 
Vanuit Charkov in Oekraïne vertrekt zaterdag een voorlopig laatste vlucht met 38 kisten naar Nederland. Dat gebeurt met één vliegtuig. 
 
Lees meer

Huldiging na reddingsactie drenkeling

Berkel en Rodenrijs – Het is zondagmiddag half vier als Richard Heijdra een man in nood in de Berkelse Plas ziet. “De man was een dobber die van boven naar kopje onder ging.” Heijdra twijfelt geen moment, ontdoet zich van zijn kleding en springt in het water om de man te redden. Hij kan het niet alleen en onder andere de 15-jarige Ramon van Wijhe springt erbij om te helpen. Marloes Nuijten

 

 

 
Lees meer

volledig afgesloten kruising Boedha Beer

De komende werkzaamheden op de N209 tussen de A12 – A13.

 

-De parallelweg Overbuurtseweg aan de N209 bij de A12-A13 is van maandag 16 juni 2014, 07.00 uur tot en met vrijdag 22 augustus 2014, 17.00 uur volledig afgesloten. 

 

 
Lees meer

Pagina Vorige  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Volgende

 

 

Lansingerland