Ondernemend Lansingerland Oostland

  

Nieuws Uitgelicht  |  Lansingerland  | Oostland

Laatste Nieuws Gemeente Lansingerland

Laatste Nieuws Heraut online

Toon item 21 - 30 van 165.

Petitie A13/A16 maakt indruk op Tweede Kamerleden

Petitie A13/A16 maakt indruk op Tweede Kamerleden
 
Op dinsdag 30 juni 2015 heeft Nienke Koops van bewonersgroep Rodenrijs-West, namens leden van de vier gebiedstafels, direct omwonenden en andere inwoners van de gemeente Rotterdam en Lansingerland de petitie aangeboden aan de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu.

In deze petitie wordt gevraagd om meer tijd, geld en een beter participatieproces voor de A13/A16. Volgens de bewonersgroepen is dat broodnodig om de leefbaarheid in Lansingerland en Rotterdam te behouden.

 
Lees meer

Engste fietstunnel van Zuid-Holland wordt de mooiste

Bergschenhoek – Lansingerland is een nieuw kunstwerk rijker. Scholieren, gemeente, beeldend kunstenaar Marco de Keijzer en Nuon onthulden donderdagmiddag 4 juni de make-over van fietstunnel De Zijde in Bergschenhoek. De locatie behoorde tot de vijf engste fietstunnels van Nederland, zo bleek uit een landelijke verkiezing van energiebedrijf Nuon.
 
Trees Borkus-Henskens

 
Lees meer

Allegorische optocht op 5 mei Bleiswijk

Een van de hoogtepunten van de 5 mei-viering was de Spectaculaire allegorische optocht: een bonte stoet van fietsen, boerenkarren, brommers, auto's en vrachtwagens
.

 
Lees meer

Bevrijdingsdag Gezamenlijke Viering Lansingerland

Bevrijdingsdag Gezamenlijke Viering Lansingerland

Vanaf 10.00 uur waren er bij het gemeentehuis in Lansingerland tal van activiteiten, zoals een parachutelanding, een toespraak van de burgemeester, optredens, kinderactiviteiten en het ontsteken van het bevrijdingsvuur.

 
Lees meer

Zoiets vergeet je niet

‘Zoiets vergeet je niet'

Stichting Oranjecomité Bleiswijk brengt dit jaar een boek uit over de oorlog en bevrijding in Bleiswijk.

'Zoiets vergeet je niet'
Bleiswijk, 1940-1945
Een Amsterdams meisje van drie maanden duikt onder in de Bleiswijkse Dorpsstraat. Duitse soldaten houden het dorp in de gaten vanuit een houten uitkijktoren, waaronder een Wehrmacht-onderofficier met twee gezichten. Over Kruisweg vliegen talloze Britse bommenwerpers. Via de Rotte smokkelt het verzet wapens met een tuindersschuit naar Rotterdam. En tijdens de hongerwinter van '44 bedelen stadsbewoners om een maaltijd of wat aardappelschillen.
Dit boek verhaalt over de oorlogsjaren én de bevrijding in Bleiswijk.

Wilt u ‘Zoiets vergeet je niet’ beluisteren?

Stichting Oranjecomité Bleiswijk heeft een luisterboekversie van het boek gemaakt. Hierin wordt in 118 minuten het volledige boek voorgelezen. U kunt het luisterboek op een aantal manieren beluisteren.

 
Lees meer

Koningsdag Bleiswijk

Weten welke activiteiten er dit jaar zijn in Bleiswijk? Bekijk het complete programma.

Een van de hoogtepunten van de 5 mei-viering is de allegorische optocht: een bonte stoet van fietsen, boerenkarren, brommers, auto’s en vrachtwagens.(vrachtwagens van beperkte afmeting)

Stichting Oranjecomité Bleiswijk organiseert iedere vijf jaar een allegorische optocht.

Iedereen kan meedoen aan de allegorische optocht. Roep dus nu snel uw collega’s of vrienden bijeen om een voertuig te versieren. Voor alle deelnemers is er een leuk aandenken. Bovendien worden de leukste inzendingen beloond: hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen particulieren en bedrijven

 
Lees meer

Dorpsdialogen op 30 en 31 maart en 2 april

Dialoog brengt ideeën, kansen en krachten in beeld

Een vijftigtal belangstellenden kwam maandagavond 30 maart bijeen in de Oudelandse Hof om met elkaar deel te nemen aan de eerste van een serie van drie avonden waarin de dialoog met de samenleving werd aangegaan. De gemeente organiseerde deze dialoog om met bewoners uit de kern te bespreken waar de kracht ligt van Berkel en Rodenrijs en heel Lansingerland. Waar kansen liggen om taken gemeenschappelijk te delen, aan te pakken of kenbaar te maken. Zichtbaar te maken waar ideeën liggen die uitvoerbaar kunnen worden.

Trees Borkus-Henskens

 

 
Lees meer

Gift de Ronde Tafel Berkel en Rodenrijs

Stichting Oranjecomité Bleiswijk is enorm blij met de gift die ze 21 maart 2015 ontvingen van de Ronde Tafel Berkel en Rodenrijs (http://www.rt136.nl/). Tijdens het massaal bezochte feest Project P in de TOGB-sporthal ontvingen ze - net als onder meer de comités uit Berkel en Bergschenhoek - een cheque van 4.000 euro.
Volgens de voorzitter was er maar één woord voor: 
gigantisch!

 
Lees meer

Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk bindt de strijd aan met de paalpest

Berkel en Rodenrijs - Tachtig palen zijn binnen, nog tweehonderdveertig te gaan. Het restauratiefonds voor de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk aan de Noordeindseweg is goed uit de startblokken geschoten. In november is er begonnen met het werven van fondsen: ruim twee miljoen is er nodig om de fundering van de kerk weer op orde te krijgen.

 

 
Lees meer

Alle inwoners krijgen nieuwe afvalcontainers

Lansingerland – Over een half jaar staan er nieuwe afvalcontainers in uw tuin. Ook verdwijnen de vuilniswagens van Irado uit het straatbeeld om plaats te maken voor die van Van Gansewinkel. Donderdag 29 januari ondertekende wethouder Simon Fortuyn de contracten met de nieuwe afhaalophalers en –verwerkers, wat een aantal veranderingen voor inwoners met zich meebrengt.

 
Lees meer

Pagina Vorige  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Volgende

 

 

Lansingerland