Ondernemend Lansingerland Oostland

  

Nieuws Uitgelicht  |  Lansingerland  | Oostland

Laatste Nieuws Gemeente Lansingerland

Laatste Nieuws Heraut online

Toon item 11 - 20 van 165.

Asieldebat CU en VVD in lansingerland

Lansingerland – Op donderdagavond 10 maart werd op initiatief van de plaatselijke fracties van de ChristenUnie en de VVD een openbaar debat over de vluchtelingenproblematiek gehouden tussen parlementariërs Joël Voordewind (CU) en Malik Azmani (VVD).

De debat leider was oud burgemeester Ewald van Vliet. Ongeveer 150 geïnteresseerden waren naar zalencentrum Rehoboth gekomen om actief aan de discussie deel te nemen.

 
Lees meer

Plan overname cultureel centrum 't Web

Plan overname cultureel centrum 't Web overhandigd aan college B en W Lansingerland

Het college van Burgemeester en Wethouders van Lansingerland heeft deze week een plan voor de toekomst van 't Web in Bleiswijk ontvangen. Het plan werd overhandigd door de vier bestuurders van Behoud 't Web.

Doel is om het pand aan de Lijsterlaan/Nachtegaallaan beter te benutten als oefenruimte en cultureel podium.

 
Lees meer

Rotterdam vliegveld Zestienhoven

In het AD van donderdag 4 maart 2016 laat de pas aangetreden directeur van Rotterdam The Haghe Airport, Ron Louwerse, de inwoners van Lansingerland in verwarring achter. Enerzijds wil de directeur open, transparant en eerlijk in gesprek over de geluidsoverlast en anderzijds staat zijn koers vast. Rotterdam The Hague Airport moet uitbreiden en de extra geluidsoverlast van inwoners van Lansingerland, Hillegersberg/Schiebroek en Schiedam weegt niet op tegen de economische voordelen.

Fractievoorzitter Wouter Hoppenbrouwer van Leefbaar 3B vindt deze uitspraak een slechte start om te komen tot samenwerking. Zoals bekend zal Leefbaar 3B zich blijven verzetten tegen verdere geluidsoverlast van het vliegveld.

 
Lees meer

Laat ook via de website horen wat je te zeggen hebt

De zin “Laat ook via de website horen wat je te zeggen hebt” moet in dit geval heel letterlijk genomen worden.

Leefbaar 3B Lansingerland pleit er voor dat op de gemeentelijke website een voorleeshulp wordt geïnstalleerd. Namens Leefbaar 3B heeft raadslid Leon Erwich hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

Een voorbeeld hoe zo’n leeshulp op de site van de gemeente Lansingerland zou kunnen zijn is:

Klik hier om de demonstratieversie te bekijken en beluisteren en klik op “lees voor”.    Tijdens een presentatie voor raadsleden........

 
Lees meer

Eindelijk resultaat voor Stichting StopGeluidsoverlast HSL

Na zes jaar intensief strijden tegen de geluidsoverlast van de HSL, kan worden geconcludeerd dat er bij de stichting tevredenheid heerst. De reden is dat overeenstemming is bereikt met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu over een conceptplan waarin maatregelen zijn opgenomen die de huidige overlast fors moeten inperken.

 
Lees meer

Donderdagavond 8 oktober het Hospice Lansingerland Dictee met Ivo Opstelten

Doe komende donderdagavond 8 oktober mee met het Hospice Lansingerland Dictee. Het dictee wordt voor de derde keer gehouden in de aula van Melanchthon Bergschenhoek. Met de opbrengst van deze avond steunen deelnemers en sponsoren het Hospice Lansingerland in Bergschenhoek, een liefdevolle thuisplek voor mensen in hun laatste levensfase.

Het dictee wordt voorgelezen door voormalig minister en ex burgemeester van Rotterdam, Ivo Opstelten. Bent u niet zo’n schrijver maar wilt u het hospice wel steunen? Kom dan ook donderdagavond 8 oktober naar Melanchthon Bergschenhoek en doe dan mee met de veiling, onder leiding van RTL-nieuwslezer Roelof Hemmen. Schrijf u hier in

 
Lees meer

Warm Welkom familie van de Stadt

Lansingerland – Honderden leerlingen uit de groepen 1 en 2 van de basisscholen van heel Lansingerland kwamen maandagochtend 14 september naar het plein voor het gemeentehuis om de nieuwe burgemeester en zijn gezin welkom te heten.

De ene groep had zelfgemaakte burgemeesterskettingen om, de ander een versierde hoed of een andere versiering, waardoor het een bonte stoet van feestende kinderen was die reikhalzend uitkeek naar het moment dat de burgemeester zou arriveren.

Trees Borkus-Henskens

 
Lees meer

Kees Heugens Leefbaar3B verlaat de raad

Kees Heugens raadslid van Leefbaar3B, neemt na een hele lange politieke carrière afscheid van de raad van Lansingerland. De Nestor van de raad kondigt zijn vertrek per 1 september uit de raad aan. Hij vertelde in een Indrukwekkende toespraak over zijn 47 jaar maatschappelijke betrokkenheid. Een beeldbepalend man verlaat de politiek. 
Bedankt voor alles wat je voor Lansingerland hebt gedaan!

 

 
Lees meer

Wethouder Fortuyn geeft de aftrap voor afvalinzameling

Lansingerland – Na de bevestiging, dat de splinternieuwe vuilniswagen van Van Gansewinkel goed verzekerd was, kroop wethouder Simon Fortuyn woensdag 1 juli met een big smile achter het stuur om de ‘aftrap’ te verrichten van de afvalinzameling door genoemd bedrijf in Lansingerland. 

 
Lees meer

Open Dag brandweer Bleiswijk

Tijdens Open Dag van de brandweer Bleiswijk was wer ondanks de hitte veel bezoek.
Er was grote bewondering van de bezoekers voor de organisatoren van deze dag.

Er was overal rekening mee gehouden, er was zelfs een tijdelijk zwembad gecreëerd volgens Marc was het ondanks de hitte goed uit te houden in zijn waterpak

 

 

 
Lees meer

Pagina Vorige  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

 

 

Lansingerland