Ondernemend Lansingerland Oostland

  

Nieuws Uitgelicht  |  Lansingerland  | Oostland

Laatste Nieuws Gemeente Lansingerland

Laatste Nieuws Heraut online

Toon item 1 - 10 van 165.

Hoe slecht is rubbergranulaat in kunstgras voor de volksgezondheid?

Hoe slecht is rubbergranulaat in kunstgras voor de volksgezondheid?

Lansingerland – Er zijn nog steeds ouders die zich zorgen maken over de schadelijke effecten van rubbergranulaat dat verwerkt is in kunstgras. Het gaat dan om de gezondheid van hun kinderen die wekelijks op kunstgras sporten en voortdurend in aanraking zouden komen met kankerverwekkende stoffen. Robert Zijlstra deponeerde zijn zorgen bij Commissie Samenleving, maar volgens wethouder Ankie van Tatenhove hoeven we ons geen zorgen te maken omdat we ruimschoots binnen de afgesproken RIVM-normen blijven.

Freek J. Zijlstra

 
Lees meer

Tijdscapsule de grond in als herinnering aan start nieuwbouw Gouden Harp

Tijdscapsule de grond in als herinnering aan start nieuwbouw Gouden Harp

Berkel en Rodenrijs – Er kwamen op de snikhete woensdagmiddag 21 juni drie scheppen, een blikken trommel en een kaart aan te pas om samen met de toekomstige bewoners van Gouden Harp deelplan 5 fase 2a en 2b de start te vieren van de bouw van in totaal 42 woningen die inmiddels allemaal zijn verkocht.

Trees Borkus-Henskens

 
Lees meer

Hoe fijn zou het zijn als je overal wifi had?

Heel fijn want dan zou je nooit meer door je data heen zijn. Overal wifi krijgen we helaas (nog) niet, maar wel op superveel openbare plekken!

Tijdens de raadsvergadering van j.l. 15 juni hebben de raadsleden Muis (D66), Bovens (PvdA) en Erwich (Leefbaar 3B) een motie vreemd aan de orde ingediend over WiFi4EU. (Gratis wifi hotspots voor iedereen in Lansingerland). Deze motie M2017-006 is aangenomen met de stemmen van CU, D66, GL ,PvdA en Leefbaar 3B voor.

 
Lees meer

Pitches Lansingerlands Initiatief

Inwoners krijgen meer kansen om een eigen invulling te geven aan hun eigen buurt. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 7 maart ingestemd met de pilot Right to Challenge.

Deze pilot is de uitwerking van een aangenomen motie in de gemeenteraad die meer ruimte moet bieden om gemeentelijke voorzieningen te beheren en/of te onderhouden.

 
Lees meer

Voldoende beschikbare en betaalbare huurwoningen

Lansingerland – Woningcorporatie 3B Wonen heeft de koers voor de jaren 2016-2019 vastgelegd in een notitie met de werktitel ‘Passend en dichtbij’. Een gesprek met directeur Frans Weterings over hun missie, visie en kernwaarden. 3B Wonen doet er alles aan om te zorgen dat ook in de nabije toekomst weer zo’n twintig procent van het woningbestand in Lansingerland bestaat uit betaalbare sociale huurwoningen.

Freek J. Zijlstra

 
Lees meer

Leefbaar 3B 15 jaar

Op 18 april 2001 vond de eerste officiële vergadering plaats van Leefbaar Bergschenhoek, de voorloper van Leefbaar 3B. Dat is nu dus precies 15 jaar geleden. Toen de drie B gemeenten Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs op 1 januari 2007 fuseerden en samen de nieuwe gemeente Lansingerland hebben gevormd is naam Leefbaar Bergschenhoek veranderd in Leefbaar 3B.

 

 
Lees meer

Koopkracht ouderen onevenredig hard getroffen

ANBO heeft de politiek flink wakker geschud tegen het eind van het zomerreces. Aanleiding is het wederom achteruitgaan van de koopkracht van gepensioneerden. Dat blijkt uit de raming van het Centraal Planbureau (CPB). “En dat komt bovenop jaren van achteruitgang. Let wel: onevenredige achteruitgang. Want hoewel iedereen de gevolgen van de crisis heeft gemerkt in de portemonnee, hebben de gepensioneerden jaar op jaar de zwaarste klappen gehad,” zegt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO.

 
Lees meer

Huisvesting van asielgerechtigden

Op donderdag 14 april hield de raadscommissie Samenleving in gebouw Rehoboth te Berkel en Rodenrijs een hoorzitting over het collegevoorstel voor huisvesting van asielgerechtigden, waarvan het centrale punt het voornemen is om 40 alleenstaande personen tijdelijk te huisvesten in Hergerborch.

De inwoners waren in ruime mate opgekomen. Elf van hen hadden zich aangemeld om in te spreken. Sommige insprekers zagen bezwaren tegen het huisvesten van een grote groep op één locatie, anderen vonden dat we de nieuwe inwoners vooral een warm welkom moeten bieden. De bijdragen van de insprekers waren genuanceerd en de insprekers gaven er blijk van constructief mee te willen denken over een optimale aanpak. lees meer

 
Lees meer

Heden & Verleden

In deze aflevering van Heden & Verleden gaan we met de familie Verhoeff terug naar het jaar 1921. In dat jaar ging het Bleiswijkse schildersbedrijf Fa. Jac. Verhoeff van start.

Door Trees Borkus-Henskens

Nog vijf jaar resteren voor de familie Verhoeff de Koninklijke status bereikt met hun puur Bleiswijkse bedrijf. Een bedrijf dat zich in de loop der jaren specialist mocht noemen in glas-, behang- en schilderwerk. Bovendien een onvervalst familiebedrijf waarin momenteel de derde en vierde generatie de kwast hanteren.

Vader Verhoeff woonde in Zevenhuizen en kreeg negen zonen. Elk van hen gaf hij, toen ze daar de leeftijd voor hadden, 1000 gulden om een eigen zaak te beginnen. Zoon Jaap (Jacob) benutte deze kans – het was het jaar 1921 – om naar Bleiswijk te komen en een pandje te kopen midden in de Dorpsstraat op nummer 40. Daar ging hij van start met zijn eigen schildersbedrijf Fa. Jac. Verhoeff. Naast zijn schildersbedrijf begon hij samen met zijn vrouw Jans van Vliet een klein winkeltje in onder andere verfartikelen.

 
Lees meer

Wethouder Simon Fortuyn en raadslid/vrijwilliger Eddy Neeleman

Lansingerland – Wethouder Simon Fortuyn en raadslid/vrijwilliger Eddy Neeleman stroopten donderdagavond 10 maart de mouwen op om te gaan assisteren bij het legen van de papiercontainers die aan de weg waren gezet. Vrijwilligers van diverse verenigingen en scholen lopen maandelijks mee met de verzamelwagen van Van Vliet of de Milieu Express om de containers te legen.

Ditmaal was Bergschenhoek aan de beurt. In de praktijk wilde de wethouder zelf ervaren hoe een dergelijke inzamelingsactie verloopt en wat de goede en minder goede zaken hieraan zijn. Na de klus wist hij in elk geval: ‘Ik ben gesloopt!’.

 
Lees meer

Pagina 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende

 

 

Lansingerland