Eten op de camping
Als je eten gaat bereiden op de camping is het belangrijk dat je een goede koelbox met koelelementen heb. Deze koelbox kan tijdens de autorit ook al zeer goed van pas komen. Bewaar hierin geen verse producten zoals melk, kaas en restjes van maaltijden. Een koelbox is geen koelkast. Kies minder bederfelijke producten, bijvoorbeeld:
- Appelstroop
- Cervelaatworst
- Cornedbeef
- Ham, uit blik
- Honing
- Jam
- Knakworst
- Pindakaas
- Rookvlees
- Smeerkaas
- Vis, uit blik
- Vruchtenhagelslag

De temperatuur kan tijdens een autorit behoorlijk oplopen. Houd de koelbox zoveel mogelijk uit de zon en leg er een lichtgekleurde doek overheen. Als je rauw vlees en rauwe vis hebt aangeraakt, zorg dan dat je je handen goed wast. Was het keukengerei met heet water af.

Eten in restaurants en uit stalletjes
Met name in warme landen is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het eten.
Een aantal tips voor een hygiënische check:
- Kijk of er hygiënisch wordt gewerkt in het restaurant of tentje waar je gaat eten. Ziet het restaurant, stalletje of kok er schoon en fris uit?
- Zorg dat de producten die koud horen te zijn ook echt koud zijn. Onverpakt ijs, rauwkost en salades moet goed gekoeld worden voor ze verhit of gebakken worden.
- Dit geld tevens ook voor voedsel wat heet hoort te zijn. Eet geen vlees dat aangebrand en/of half rauw is.

Wees voorzichtig met het eten en drinken tijdens je vakantie en hopelijk heb jij dan geen voedselvergiftiging tijdens je vakantie.

Met vriendelijke groet,
Martin van Buiten
Personal Trainer Fit20 Rotterdam
Gewichtsconsulent
Atleet Rotterdam Atletiek